Hakkımızda

İstatistik Bölümünün temelleri 1994 yılında Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümüne dayanmaktadır. Bu bölüm ilk eğitim-öğretimine 1995 yılında başlamış ve 1999 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2001 yılında öğrenci alımı durdurulan İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümü 2003 yılında isim değiştirerek, sadece İstatistik Bölümü olarak eğitim-öğretime yeniden başlamıştır. İstatistik Bölümü olarak ilk mezunlarını 2007 yılında vermiştir. Fen-Edebiyat Fakültesinin ayrılmasıyla birlikte 2010 yılından itibaren İstatistik Bölümü Fen fakültesine bağlı olarak yoluna devam etmektedir. 2011-2014 yılları arasında ikinci öğretim lisans programına öğrenci alınmıştır.

Bölümümüzde 1'i Profesör, 7'si Doçent, 4'ü Doktor Öğretim Üyesi, 1'i Öğretim Görevlisi Doktor, 4'ü Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 17 akademik personel bulunmaktadır.  Bölümüz akademik personel tanıtım bilgileri ulaşmak için tıklayınız

Bölümüzde 2020 Temmuz ayı itibariyle aktif Lisans öğrencisi sayısı 203, mezun öğrenci sayısı ise Fen Fakültesi altında 436, Fen-Edebiyat Fakültesi altında 104, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri adı altında 617 olmak üzere toplam 1157'dir.

Bölümümüzde Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde eğitim verilmektedir.